prof. dr hab. inż. Jarosława Rutkowska

prof. dr hab. inż. Jarosława Rutkowska

Specjalizacja: technologia żywności, żywienie człowieka, chemia żywności

 

Zakres badań:

  • analiza skład i zawartość kwasów tłuszczowych w surowcach i produktach żywnościowych
  • analiza profilu związków lotnych
  • badania lipidów i analiza zmian oksydacyjnych
  • właściwości przeciwutleniające surowców i produktów żywnościowych
  • oznaczanie związków Maillarda w produktach piekarskich
  • charakterystyka składu tłuszczu mlecznego
  • bezpieczeństwo zastosowania polioli w produktach żywnościowych jako alternatywnych środków słodzących

 

Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Katedra Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności

 

Profil w Bazie Wiedzy SGGW 

 

Kontakt:

Mail: jaroslawa_rutkowska@sggw.edu.pl

tel. +48 22 5937072


Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka), w tym pliki funkcjonalne, analityczne i reklamowe. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych użytkowników serwisu i wykorzystywanych technologii śledzących dostępne są w „Polityce cookies”. Aby zmienić ustawienia skorzystaj z ustawień swojej przeglądarki, aby wyłączyć pliki cookies kliknij "Nie wyrażam zgody".
Polityka prywatności