dr hab. Dorota Zielińska, prof. SGGW

dr hab. Dorota Zielińska, prof. SGGW

Specjalizacja: technologia żywności, żywienie człowieka

 

Zakres badań:

  • Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności
  • Probiotyki (właściwości probiotyczne, aktywność przeciwdrobnoustrojowa, liczebność mikroorganizmów probiotycznych)
  • Prebiotyki (indeks prebiotyczny)
  • Mikrobiota jelitowa
  • Trawienie w układach modelowych in vitro

 


Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka), w tym pliki funkcjonalne, analityczne i reklamowe. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych użytkowników serwisu i wykorzystywanych technologii śledzących dostępne są w „Polityce cookies”. Aby zmienić ustawienia skorzystaj z ustawień swojej przeglądarki, aby wyłączyć pliki cookies kliknij "Nie wyrażam zgody".
Polityka prywatności