dr hab. Katarzyna Samborska, prof. SGGW (PhD, DSc, SGGW Associate Professor)

dr hab. Katarzyna Samborska, prof. SGGW (PhD, DSc, SGGW Associate Professor)

Specializes in: Food Technology

 

Study fields:

  • food technology
  • unit operations in Food Engineering
  • drying of food and biotechnological products
  • spray drying
  • methods of honey and concentrates drying
  • microencapsulation using the spray drying method
  • food powder - formation and characteristics
  • membrane processes (microfiltration, ultrafiltration, nanofiltration, reverse osmosis)

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka), w tym pliki funkcjonalne, analityczne i reklamowe. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych użytkowników serwisu i wykorzystywanych technologii śledzących dostępne są w „Polityce cookies”. Aby zmienić ustawienia skorzystaj z ustawień swojej przeglądarki, aby wyłączyć pliki cookies kliknij "Nie wyrażam zgody".
Privacy policy