dr hab. Dorota Zielińska, prof. SGGW

dr hab. Dorota Zielińska, prof. SGGW

Specjalizacja: technologia żywności, żywienie człowieka

 

Zakres badań:

  • Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności
  • Probiotyki (właściwości probiotyczne, aktywność przeciwdrobnoustrojowa, liczebność mikroorganizmów probiotycznych)
  • Prebiotyki (indeks prebiotyczny)
  • Mikrobiota jelitowa
  • Trawienie w układach modelowych in vitro

 

Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Katedra Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności

 

Profil w Bazie Wiedzy SGGW

 

Kontakt:

mail: dorota_zielinska@sggw.edu.pl

tel. +48 22 59 370 65


Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka), w tym pliki funkcjonalne, analityczne i reklamowe. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych użytkowników serwisu i wykorzystywanych technologii śledzących dostępne są w „Polityce cookies”. Aby zmienić ustawienia skorzystaj z ustawień swojej przeglądarki, aby wyłączyć pliki cookies kliknij "Nie wyrażam zgody".
Polityka prywatności